24 юли 2024 г.

Второ общоевангелско празнуване на Деня на Реформацията в Русе

На 31 октомври 2023 г. в сградата на ОБЦ „Божия църква на пророчеството“, гр. Русе се проведе второто общоевангелско богослужение по повод Деня на Реформацията. В него участваха представители от шест отделни евангелски деноминации: Апостолска църква (АЦ), Българска Божия църква (ББЦ), Съюз на евангелските баптистки църкви (СЕБЦ), Евангелска методистка епископална църква (ЕМЕЦ), Съюз на евангелските  петдесятни църкви (СЕПЦ), Обединени Божии църкви (ОБЦ).

За първа година класически евангелски химни бяха изпети от новосформирания общоевангелски хор включващ за момента представители от методистката и една от петдесятните църкви в града.

През последните единайсет години църквите в града извървяват дълъг път на помирение и възстановяване на доверието помежду им. Пастирите се събират за ежемесечна молитва и братско общение. Топлите отношения помежду им водят и до промяна в отношенията между вярващите от тези църкви. Вече се превръща в традиция те да се събират за общи молитвени събрания, младежки богослужения и общи благовестителски инициативи. Вярващите се опознават и градят взаимоотношения и приятелства едни с други.

Следващото общо празнуване на Деня на Реформацията е планирано да бъде част от поредица от събития свързани с общоевангелския празник, които ще се проведат в общинска зала, с подкрепата на местните власти.

Similar Posts