25 сеп. 2023 г.

„Говори това, което приляга на здравото учение“

Международна конференция за разяснително проповядване

В последната събота на месец март в столицата се проведе конференция, посветена на сериозното проповядване на Божието слово. Мотото на събитието беше „Здравото учение“, а организатор бе Международна църква „Life Fellowship“: новосформирана евангелска общност в София, провеждаща богослужения на английски език. Ръководител на църквата е п-р Раян Фишър, който бе ръкоположен в пастирско служение на 10 декември 2022 г.

Събитието беше предназначено както за пастири, проповедници, водачи и библейски учители, така и за всички вярващи в Христовото тяло, които искат да се насърчат чрез такава възможност за поучение и общение.

Апостол Павел пише до младия църковен водач Тит: „Ти говори това, което приляга на здравото учение“ (Тит 2:1). Това е израз на неговото желание да осигури стабилна доктринална основа и последователност в изложението на Светото писание през поколенията. В новозаветните послания е пълно с препоръки да държим, да пазим и да преподаваме библейските истини с отговорност, с молитва, с посвещение пред Бога и с покорство спрямо водителството на Божия Дух.

Гост-говорители на конференцията „Здравото учение“ бяха д-р Кайлър Смит и д-р Блейк Максуел от Баптистка църква „Хикъри Гроув“ в гр. Шарлот, щата Северна Каролина, както и п-р Тони Урумов от Баптистка църква „Струмица“, в гр. Струмица, Северна Македония.

Програмата покриваше четири теми, всяка от които беше посветена на въздействието на здравото библейско учение: съответно, в църквата, в семейството, при благовестването и при проповядването. В ранния съботен следобед беше предвидена дълга сесия за въпроси и отговори, а на следващия ден д-р Кайлър Смит изнесе проповед на неделното богослужение на църква „Life Fellowship“, което се провежда в следобедно време.

Първото издание на международната конференция „Библейско разясняване“ се превърна във възможност за взаимно опознаване на църковни водачи и млади хора от различни националности и деноминационна принадлежност, които обичат Божието слово и радеят за здрава и отговорна разяснителна проповед.  Организаторите се надяват, че конференцията ще се превърне в ежегодно събитие и ще помага на все повече посветени Христови ученици да се фокусират върху въздействието на здравото учение в църквата, у дома и в общността, където живеят.

Similar Posts