05 дек. 2023 г.

Молитвена седмица в началото на 2016 г.

Евангелските църкви в София отново започнаха годината с молитвена седмица. Това стана през първата цяла седмица от януари. Всяка вечер вярващите хора се събираха в различен църковен салон, а молитвите бяха с различен фокус: за служенията на Христовата църква по света; за народа на Израел; за здраве и благословение в семействата ни; за мира и бежанците по света; за бъдещето на България; за младите хора в страната.

За единадесета поредна година Обединени евангелски църкви в България (ОЕЦ) организират такава обща молитвена седмица. Тази година общите събрания се проведоха между 4 и 10 януари, а инициативата стана част от Европейската молитвена седмица, която датира още от 1846 г.

През тези дни столичните евангелски църкви се обединяват около идеята да бъдат заедно в молитва за нуждите на страната и църквата. Всеки ден в различна местна църква гостува пастир-говорител от друга деноминация.

На снимката: момент от проповедта на п-р Людмил Арсов на молитвеното младежко събрание в БЕЦ „Блага вест“ на 9 януари 2016 г.

Similar Posts