23 юни 2024 г.

2019 г.: Девето библейско състезание за юноши „В ръката Му имаше книга…“

На 9 март 2019 г. се проведе Деветото национално библейско състезание за юноши. Домакин бе църква „Месия“ (гр. Стара Загора), чийто отбор бе победител на миналогодишното състезание. Залата беше препълнена с 36 отбора, състоящ се от по четирима юноши всеки, техните треньори, родители и симпатизанти – голям интерес, за благословение на всички присъстващи и за всички организатори на събитието, главни между които са Скрипчър Юниън България. Участваха общо 144 млади хора на възраст от 12 до 19 години. За поредна години останахме изненадани, мотивирани и благословени от нестихващите им знания! Емоцията беше незабравими!

Състезанието мина много спокойно под ръководството на водещия Влади Райчинов, като в очакване на класирането между кръговете имаше насърчаващи свидетелства на трима от състезателите. Отдели се време за почитане на годишнината от пастирските процеси в България при тоталитарния комунистически режим, направи се и реклама на материала за неделни училища Великото предизвикателство на Библията, който вече може да бъде закупен от Скрипчър Юниън България.

Макар някои въпроси да не бяха на нивото, което се очакваше тази година с променения конспект и липсата на теми, състезателите показаха чудесните си познания върху Библията и нейните книги и повече от половината отбори бяха със сравнително близки резултати, което показва тяхното посвещение и разбиране на Словото. За първа година победители станаха отбор „Синай Джуниър“ от гр. Сливен, а на второ място се класира другият отбор от същата църква „Синай“. Третото място беше поделено от цели три отбора, които бяха с равен резултат – още едно доказателство за способностите на състезателите.

Следващото състезание ще е юбилейно и е планирано за 14 март 2020 г.


 

Снимка: Елисавета Стоицева.

Similar Posts