23 юни 2024 г.

Зорница идва с възкресенските празници

Скъпи приятели на Зорница,

За празника Възкресение Христово екипът на вашия вестник Зорница е подготвил специален брой от 14 страници. Богатото съдържание включва няколко великденски материала от Емил Марков, Жоел Широн, Влади Райчинов и Н.Т.Райт. В рубриката за кръгли годишнини от важни за християнската църква събития сме включили изследвания на Данаил Игнатов и Тодор Велчев, а в Владимир Железов е подготвил материал една значима личност от историята на българския евангелизъм. С помощта на Мария Пилева представяме на вашето внимание изключително интересен разказ на протестантския мисионер Алберт Лонг за тежкото земетресение край Цариград през 1894 г. Редовната статия от Цвете Куличева също е подготвена за всички, които я очакват. И разбира се, имаме и обзор на интересни събития от периода: конференция на СЕБЦ и поредното Библейско състезание.

Броят излезе от печат навръх Велики четвъртък и с любезното съдействие на Български пощи вече пътува към църквите, които имат пакетен абонамент. Всички индивидуално абонирали се читатели ще се наложи да почакат до другата седмица. Възможно е на много места да получите априлския брой заедно с мартенския (който излезе със забавяне). Надяваме се, че това допълнително ще обогати верните любители на духовно четиво.

Както обичайно, броят за месец април може да се намери и през интернет страницата ни zornitsa.bg, където от няколко години се стараем да трупаме архив с цветни варианти на Зорница в PDF формат. Наред с тези дигитални копия страницата ни предлага повечето статии в отделна форма, която е удобна за четене на електронно устройство и споделяне през социалния ни профил facebook.com/vestnikzornitsa.

На всички читатели пожелаваме вдъхновяващ Възкресенски празник! Убедени сме, че именно кръстната смърт на Исус и славното Му възкресение са надеждата за този разпадащ се свят. Хората около вас се нуждаят от отговор. Затова вдигнете поглед, поздравявайте познатите си с „Христос възкръсна!“, но наред с това насочвайте вниманието им към личността на Спасителя. Сега е времето на радостта. Сега е великият миг, когато Бог заповядва на всички хора навсякъде да се покаят. Сега е шансът да разширим сърцето си и да излъчим светлината на Благовестието.

Наистина е възкръснал!

Similar Posts