08 дек. 2023 г.

Хиляди се стичат от цяла Европа на IV конгрес Mission-Net

Хиляди млади хора посрещнаха Нова година на четвъртия редовен конгрес Mission-Net. България се представи с група от двайсет и пет младежи.

Събитието е съчетание между младежка конференция, лагер и панаир. Лагер, защото си носиш собствен спален чувал за тези пет прекрасни дни. Конференция, защото има изобилие от проповеди, лекции, хваление и групи за опознаване. Панаир, защото има огромно изложение с щандове на мисионерски сдружения от цял свят.

Тази година темата бе „Свързани“ (Connected), а на сутрешните сесии се изучаваше Посланието към ефесяните. От българска страна следобеден семинар по апологетика водеше Влади Райчинов. А през една от вечерите конференцията събра дарение за служението „Дъщерите на България“, което се стреми да оказва подкрепа на жени в прехода им от уязвимост към пълнота и интегритет.

На връщане българският автобус спря в хърватската столица Загреб, където младите хора изкараха цял ден в компанията на местни евангелски вярващи. Желанието на организаторите е да се отворят повече възможности за контакти със съседни държави като Хърватска или Македония, а също младежите от нашите църкви да се впускат заедно в различни мисионерски приключения.

Similar Posts