23 юни 2024 г.

Младежко събрание във Велинград

Вече 27 години поддържаме традицията 3 март да е дата за поредното общо младежко събиране на младежите от евангелските съборни църкви! Радваме се, че и тази година то се случи!

С огромно удовлетворение в сърцето си мога да кажа, че аз и съпругата ми бяхме благословени да служим на Бога тези няколко дни (от трети до пети март) заедно с 85 млади хора. Техният ентусиазъм за Бога е заразителен. Желанието им да Го хвалят и да Му се покланят може само да ни кара да Му благодарим за това, което видяха очите ни.

И чудесата не спират до тук. Новият формат на младежкото събиране (с кратки 15-минутни презентации) даде възможност седем души да споделят различни идеи. Темите бяха разнообразни, но изразяваха онова, което най-силно вълнуваше говорителите – надежда в настоящето, църквата и как сме част от тялото на Христос, предразсъдъците, как да не пилеем времето си, как да стоим в Божия призив, как животът ни показва кои сме ние! И най-хубавото беше, че презентациите бяха представени от част от самите младежи!

За нас е радост да виждаме как укрепват във вярата, как растат в любовта си и познаването на Бога! Искаме от тях и ги мотивираме да участват в служение в местните си църкви! Подкрепяме ги и се стараем да им покажем Христос, за да бъдат и те като млади хора за слава на Неговото име!

С нетърпение очакваме събирането ни през май, за което вече имат отправено предизвикателство – да го организират и подготвят все по-самостоятелно!

И като Павел ни се иска да кажем: „Коя е нашата надежда или радост, или венец, с който се хвалим? Не сте ли вие пред нашия Господ Исус при Неговото пришествие? Защото вие сте нашата слава и радост“ (I Сол. 2:19-20).

Similar Posts