05 дек. 2023 г.

„Всяко дете заслужава нормално семейство“

„Всяко дете заслужава нормално семейство.“
С този и други подобни транспаранти вярващи хора
излязоха пред Общината в Бургас на 18 юни, събота.

Unknown Object

Докато едни ходеха на заупокойни панихиди, а други демонстрираха в столицата за хомосексуалните си практики, евангелската общност в Бургас привлече вниманието на обществеността с Манифест за традиционното семейство. Повече от сто семейства се събраха пред общината заедно със своите деца, за да отправят положителен призив към българската общественост: „Семейството е основна клетка на всяко общество“, „Здрави общества се изграждат от здрави семейства“.

Проявата се организира за втори път от бургаски евангелски църкви. П-р Живко Тончев разясни, че събитието не е насочено срещу хомосексуалистите, а е контрапункт на все по-агресивно налагащата се демонстрация на сексуалността, която води до твърде ранно сексуализиране на подрастващите и подкопава устоите на брака, предаде Dariknews.bg.

Манивест семейство Бургас
Снимка: Павел Иванов

На свой ред в. Монитор съобщава информация за събитието и интервюира семейна двойка от село Зверино. „Би следвало да се скриеш и да се молиш Господ да ти прости, а не да парадираш. Да се молят да им прости Господ, а не да тръгват по улиците“, смята съпругът Михаил Стоянов. Неговата съпруга Ванка се пита: „Навсякъде мама и татко. А там кой ще е мама, кой ще е тате? Било жени да се съберат, било мъже да се съберат, това пък изобщо не мога да го възприема.“ Двамата са заедно повече от половин век.

Събитието бе отразено също така и от агенция Флагман, информационна агенция Черно море, онлайн медия е-Бургас, Българско национално радио, както и от Евангелски вестник.

Манивест семейство Бургас
Снимка: Еми Царева

С песни и танцуване по двойки участниците в проявата отправиха призив към българското общество в защита на традиционното семейство. Госпъл формация Менора изпълни своята „Песен за любовта“, а на нейния фон мъже и жени, облечени съответно в синьо и в розово, танцуваха в подкрепа на семейните ценности. Инициативата бе на християнските протестантски църкви в Бургас, които преди две години по повод провеждането на София Прайд ‘14 отново излязоха на шествие по бургаските улици със сватбени костюми и булчински рокли, припомня БНР.

По време на проявата бяха събрани подписи в подкрепа на международната инициатива „Мама, татко и деца“, която в България се организира от Асоциация Общество и ценности. Целта на гражданската инициатива е да защити правата на децата, брака и семейството, като призове Европейския съюз да приеме законодателство, което зачита правомощията на всяка държава членка сама да определя политиката си в областта на брака и семейството, в съответствие с Хартата за основните права. За да бъде разгледана, инициативата „Мама, татко и деца“ трябва да събере най-малко 12 750 подписа на адрес MumDadAndKids.eu/bg.

П-р Живко Тончев, п-р Стефан Димитров и п-р Илко Евтимов издигнаха глас към бургазлии да създават здрави семейства. „Европейската гражданска инициатива „Мама, татко и деца“ е в защита на семействата в Европа, – призова п-р Тончев по информация на e-Burgas.com. – Нека да предприемем действия, които да попречат на ЕС да налага нови определения на брака. Нека не забравяме, че бракът е между един мъж и една жена и семейството се основава на брака и родителската грижа.“

Манивест семейство Бургас
Снимка: Еми Царева

В тази връзка Евангелски вестник цитира думите на Нели Тончева: „Поводът е гей парадът, но причината е цялостната стратегия за насаждане на възгледа, че хетеросексуалният начин на живот е равностоен на хомосексуалния. Ние като родители се чувстваме засегнати в правото си да възпитаваме своите деца в хетеросексуален начин на живот. Искаме да обърнем внимание на институциите, когато взимат решения за образователни програми в училище с цел сексуално здраве и превенции, да отчитат как на децата се натрапва мнението, че да имаш хомосексуален начин на живот е също толкова естествено, както да бъдеш хетеросексуален.“

Similar Posts