24 юли 2024 г.

Среща на Българския лидерски форум в Казанлък

Петдесет участници от цялата страна се събраха в Казанлък, за да се включат в третото издание на Българския лидерски форум. Събитието се проведе в началото на март. То е ежегодно събрание на посветени на Христос водачи в различни сфери на обществения и църковни живот. Целта на БЛФ е да организира достъпни за всеки Христов служител инициативи за подготовка с участието на най-добрите български и чуждестранни говорители.

На конференцията тази година имаше представители на различни деноминации от единайсет града в страната. Събитието е чудесна платформа за сътрудничество и взаимно изграждане. Бяха поднесени 20 лекции, обединени в три теми: „Ученичество“, „Съветничество“ и „Работа сред мюсюлмани“. От българска страна лектори бяха п-р Венцислав Стойков, д-р Надя Стойкова, п-р Живко Тончев, п-р Трифон Трифонов и п-р Влади Райчинов, а гост-говорители бяха Марк Стърлинг, Глин Харисън и Бет Грув.

БЛФ е част от Европейския лидерски форум – събитие за християни от цяла Европа с водеща роля в църквите си, в нецърковни служения и в християнски медии. Тази година ЕЛФ ще се проведе между 21 и 26 май в град Висла.

Българските организатори са посветени да поддържат ежегодния характер на форума, както и да търсят варианти за разгръщането му в мрежа за обмен на информация, взаимна подкрепа и изграждане на служители. Следващото издание се замисля за месец март 2017 г.

Similar Posts