26 фев. 2024 г.

Когато злото се обръща за добро

Трудностите предхождат победата само за да я направят по-сладка. Сълзите изпреварват радостта само за да може тя да бъде пълна. Тъмнината понякога сякаш ни превзема само за да открием колко силна е светлината, която носим в себе си.

Планините застават на пътя ни само за да разберем, че в нас има достатъчно вяра да ги преместим. Клюките ни връхлитат само за да осъзнаем, че в нас има достатъчно чистота да стоим далече от тях. Болестите ни тормозят само за да оценим здравето по-добре. Бедността чука на вратата ни само за да остане един ден зад гърба ни.

Нараняват ни само защото след време ще ни поискат прошка с наведена глава. Отхвърлят ни само за да ни се възхищават след години. Разочароваме се само за да може животът да ни изненада приятно, когато най-малко очакваме.

Ако познаем омразата, то е само за да я презрем и да се научим да обичаме горещо. Сълзите ни горчат само за да открием, че може да са сладки, щом неочаквано заплачем от радост. Чувстваме се малки и слаби, но не след дълго укрепваме в сила. Страхуваме се само защото ще триумфираме над собствените си страхове.

Робуваме на мнението на хората само за да пораснем в разбиране, че истински важното е какво мислят за нас най-близките ни. В долината на мрачната сянка сме само защото има Висша милост, която ще ни извади оттам. Като в пещ сме и огънят ни обгръща отвсякъде само за да излезем като пречистено злато. Сблъскваме се с похот само за да научим най-важния урок – любовта има сила само когато е чиста!

Мечтите ни остават несбъднати само защото ще започнат да се осъществяват тъкмо когато не ги очакваме. Мислим, че нямаме нищо, но то е само за да седнем и да оценим всичките си притежания, които не могат да се купят с пари.

Като в каменоломна сме, но това е само защото ударите по нас извайват твърд характер. Тормози ни безсъние и умът ни понякога няма покой, но това е само защото един ден ще помагаме на други да се справят с това.

Злонамерени са към нас и ни боли, но това е само за да може точно тази болка да не ни позволи да сме такива на свой ред. Сблъскваме се с невъзможни ситуации само за да извикаме един ден от покрива „Чудо!“ Хомотът в живота ни е само за да открием, че имаме достатъчно постоянство и воля до го строшим.

Облаците по пътя ни са само за да се научим да виждаме ясно. Понякога се лутаме дълго, но само за да намерим верния път. Нещо не е станало днес, но само защото утре може да стане два пъти по-добре. Живеем целия си живот на земята, но рано или късно ни става ясно, че нашият истински и вечен дом е Небето. Безпомощността, която изпитваме на моменти, идва само за да научим колко голям и силен е Бог.

Несбъднатата любов е само началото на една приказка с щастлив край, когато от посятото със сълзи ще жънем с радост. Всяко зло в живота може да бъде обърнато за добро!

Similar Posts