05 дек. 2023 г.

XVII семинар „Брак и семейство“ в Добромирка

От почти две десетилетия насам семинарът „Брак и семейство“ е инициатива на Васил и Гергина Кирякови от Баптистката църква в гр. Сандански. Служението на сем. Кирякови е под надслов „Предбрачно, брачно и семейно съветване“. То е предназначено за християни в служение, като специфичният фокус на ежегодните семинари е да подсигурява духовна грижа и съветничество за съпруги и съпрузи, адресирайки актуални теми за взаимоотношенията между мъжа и жената, за родителската грижа, за изграждането на здрав духовен дом.

Семинарът се осъществява за седемнадесета поредна година, като досега неизменно сесиите са се провеждали в сградата на ЕБЦ (Сандански). Тази година основната тема на събитието беше „Святостта в брака“, а мястото домакин бе в базата на „Мисия Възможност“ в китното селце Добромирка. Участие взеха двайсет и две семейства от различни градове в България.

Темите на семинара бяха: „Съзависими брачни взаимоотношения“ (Гергина Кирякова); „Посвещение в брака“ (Катя Райчинова); „Опазване на моралната чистота“ (Влади Райчинов); „Брак с невярващ“ (Ева Борджиева); „Кризи в брака“ (п-р Румен Борджиев); „Святост в интимната сфера“ (п-р Георги Гърдев); „Да опазим ума на децата“ (Надя Кирякова) и „Пристрастяванията“ (Иван Киряков).

Similar Posts