05 дек. 2023 г.

Семеен лагер във Велинград

Чух преди време историята за един равин. Давал последни наставления на своите ученици, преди да се пръснат по света, за да обгрижват душите на евреите от диаспората. Събрал своя опит в простички съвети, опитвайки се да предпази младите равини от огорчението, което често помрачава младежкия ентусиазъм.

„Не бързайте да градите нови синагоги, ако в общността няма поне десет семейства, на които да се опрете!“ – рекъл учителят.

Семействата в Първа евангелска църква в София са доста повече от десет. Само младите семейства с деца в предучилищна и училищна възраст тази година са 26. Това е за Божия слава!

За трета поредна година през месец май младите семейства организираха семеен лагер във Велинград с време за поучение, хваление и общуване. Станцията към Съюза на евангелските съборни църкви не можа да ни побере, ползвахме още една къща за гости и обещахме на нашия домакин Ангелина Костадинова догодина да направим бригада и да стегнем пристройка. Благословен да е Господ за това голямо богатство!

Предните две години поставихме акцент на взаимоотношенията в семейството и поклонението на Бога в домашната църква. Тази година погледнахме в друга посока – вграждането на семействата в местните църкви и служения. Наши гост-говорители бяха п-р Иван Стоицев и съпругата му Катя от Пловдив.

Децата прекараха един цял ден в гората в търсене на съкровища из храстите и в Божието слово. За тях се грижеха група студенти от екипа на Агапе България и учителите от Неделното училище към Първа евангелска църква – София. Но най-много адреналин имаше на футболния турнир, където татковците и порасналите момчета и момичета, разделени в пет отбора, се поизпотиха в битката за купите – най-добър отбор, най-млад играч, най-добър вратар, най-добър защитник и голмайстор на турнира.

Благодарни сме на Бога за прекрасното време, което ни подари заедно!

„Вие не сте вече странници и пришълци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство, понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е крайъгълен камък само Христос Исус, върху Когото всяко здание, стройно сглобено, расте за храм свят на Господа, в който и вие се вграждате в Духа за Божие обиталище“ (Ефесяни 2:19-22). 

Similar Posts