Интервюта

България се нуждае от силни духовни водачи

Снимка: БГНЕС​

Не са много политиците в днешна България, които са християни по лично убеждение. Мартин Димитров, депутат от Реформаторския блок и бивш председател на СДС, е един от тях. Той беше така любезен да даде кратко интервю за в. „Зорница“. Въпросите зададе Александър Ангелов. 

 

Даването изгражда характер, който може да устои на времето

Разговор с Иван Василев

Иван Василев е сред основните инициатори и създатели на онлайн платформата за дарения „Двете лепти“ (dvetelepti.bg). Роден е през 1980 г. Израснал е в семейство на баща лекар и майка учителка.

Ето какво разказва той за живота си:

През 90-те години тежка болест порази баща ми, поради което със сестра ми израснахме в изключително бедни условия (още оттогава у мен се зароди омраза към бедността). На 17 години срещнах Христос и оттогава до ден днешен се определям като Негов последовател. През 2002 г. се ожених и днес съм повече от всякога щастлив с чудесната си съпруга и прекрасните ни две дъщери. През 2007 г. завърших СУ със специалност Учител по география. През 2003 г. създадохме първата ни семейна фирма „БГ Плакат“ и оттогава насетне сме благодарни на Бога, че чрез бизнеса ни дава възможност да помагаме на стотици хора, както да подобрят материалния си живот, така и духовната си връзка с Бога. Хората са моята страст – обичам да им помагам да достигнат своя максимален потенциал.

Subscribe to RSS - Интервюта