Шарена черга с втъкани блянове

Ако вземем един поет-богослов-преводач, добавим две-три глави актьори, сипем шепа рок-джаз-етно музиканти, разбъркаме всичко това старателно с акустичен звук на бавен житейски огън – какво ще се получи? – албум, озаглавен „Шарена черга”. 
 

 
Вече два месеца се случва около нас тази „черга“, в която Тъкачът на блянове е вплел колорита на живота – с улуците, хлапетата в парка, комшулуците, есенната меланхолия и принцесите с пеперудения глас. Вълшебна е ръката на Твореца, която учи човешката ръка как да вдъхва живот на преждите и цветовете. В „чергата“ звучи и сватбеният марш с уникалната „виктормакарова“ интерпретация на хармонията, както и ритъмът на влака, който тупти като сърцето на Пътя – там, където Бащата държи детето Си за ръка. Свежо, топло, с намигване и с усмивка се върви по този Път, красив като „шарена черга“. Даже когато на прага чука неканената гостенка – бъдещата наша Смърт, която няма да влезе в дома, за да изпие с човека чаша кафе или грог, или греяно вино. Тя не знае какво е това и каква благодат се крие в комшулуците – тук на земята и там, на Небето. Политат птици, влакът си отива, ритъмът на Пътя остава да тупти в „железопътна благодат“ и постепенно утихва във „вечерния час“, в който личи усмивката на Онзи, чиито длани са прободени.
Струва си да се полюбуваме на „шарената черга“. Не само поради солидарност и обща вяра, но защото е абсолютно възможно да открием себе си, вплетени в нея. Единият конец с цвят зелен или син, или... златен – много е възможно да носи твоето име. Всички ние заедно сме „шарена черга“, изтъкана от Тъкача на блянове.
Маргарита Друмева
 
 
След като прелетя над Чикаго, Габрово, Плевен и Ловеч, след като поспря за малко в София, сега Виктор Макаров и Custom Project продължават да разстилат „Шарената черга“ нататък:
  • Варна, 03. 11., петък, концертно студио на радиото, 19:00 ч. 
  • Бургас, 04.11., събота, Alive Bar, 19:00 ч.
  • Сливен, 05.11., неделя, Евангелска съборна църква, 10:00 ч.
  • Пловдив, 05.11., неделя, концертно студио на радиото, 19:00 ч.
  • София, 10.11., петък, в City Mark Art Center (бивше кино „Левски“), 20:30 ч.
 
И за да не останат случайно в сянка, издаваме участниците в проекта:
Виктор Макаров – богослов и преводач, чието хоби е писането на песни.
Custom project – формация, варираща според музикалния повод, в която почти винаги присъстват: Крис Макаров – перкусии, вокали, укалеле, китара; Пламен Димитров – аранжименти, китара, тамбура, вокали; Ицо Радев – бас-китара, вокали. За да бъде проектът по-пъстър към него се присъединиха: Сами Ефтимов – клавир; Ники Маринов – гайда, саксофон; Косьо Кучев – цигулка; Радо Михов – китара, тамбура, вокали; Влади Младенов – вокали; Иво Георгиев – акордеон; Крис и Габи Калоянови – акордеон и виолончело; Ралица Сертева и Кристина Иванова – виолончело; Красимир Първанов – китара.
 
------------------
Авторът на материала Маргарита Друмева е икономист по образование, театрал, бард, автор на мюзикъли за деца и възрастни. Ръководител на културни и социални проекти, председател на Сдружение „Общество за култура и съпричастност ЩЪРКЕЛИТЕ“ и издател на Детско онлайн списание „Щъркел“
Тема: