Редакционни

Редакционна 09/2018

Лятото обикновено е време за почивка и често един от най-очакваните моменти от годината. Когато дойде краят му, ние се завръщаме у дома, носейки със себе си хубави спомени, разкази за местата, на които сме били, снимки, запечатали хубавите ни преживявания, и, ако сме имали късмет, не чак толкова изтънели джобове. И макар че връщането към обичайните задължения да не въодушевява повечето от нас, ние все пак се чувстваме отпочинали и освежени, а предстоящата среща с приятелите, които не сме виждали известно време, придава дори лек привкус на нетърпение. 

Редакционна, 01/2018

„За много години!“ Стиснахме си ръцете с един брат в Господа след последното богослужение през отминалата 2017 г. „Винаги съм се учудвал защо вярващите се поздравяват така“, усмихна се той. Изглежда наистина учудващо. Та нали сме  „чужден­ци и пришълци на земята“ (Евр. 11:13)? Нали очакваме ново небе и нова земя? Не копнеем ли възкръсналият и прославен Христос да се върне още утре и да съди този грешен свят? 

Редакционна 11/2017

Годишните празници интересно са подредили близо един до друг Деня на Реформацията, на будителите и на Библията. Още по-интересна е връзката, която можем да направим между тях. Реформаторите без съмнение са били будители. Те са станали такива, понеже са се върнали към Библията, откривайки живото въплътено Слово в писаното слово.

Редакционна: ЮЛИ

Уважаеми читателю,

В социалните мрежи се появи коментар, че след Брекзит англичаните започнали трескаво да търсят из интернет какво означава терминът „Европейски съюз“. Това шеговито намигване към нашите „островни“ приятели обаче повдига въпроси за ползата от информираността в този осведомен свят.

Редакционна: ЮНИ

Кутсузлии и късметлии

Под наслов „Истории за щастието” в последния ден на май националната телевизия излъчи репортаж за 64-годишния Петър Петров от Ямбол, който за последните три години намерил цели 1001 четирилистни детелини. Първоначално си записвал датата на всяка следваща. Но после станали твърде много. Когато стигнал до 777 бройки, спрял да ги бере. Решил да насочва други хора, за да сподели малко от щастието си.

Редакционна: МАЙ

Ако месец май преминава в българския обществен живот под знака на празниците на славянската писменост и култура, то с още по-голяма настойчивост трябва да говорим през май тази година за християнската писменост и култура.

Редакционна: АПРИЛ

Тази година църковният календар показва едно интересно съвпадение. Докато Източната църква празнува Благовещение, Западната отбелязва Разпети петък. Това са точно двете събития, които отразяват началото и края на земния живот на Христос. Вероятно това може да ни помогне, вместо да се съсредоточаваме върху богословското съдържание на едно от тях (само по себе си полезно и напълно легитимно упражнение), да видим цялото в неговата пълнота.

Страници

Subscribe to RSS - Редакционни