МАРТ 2017

Тя беше толкова малка, едва в своите юношески години. Всичко вървеше по план. Беше сгодена и скоро с мъжа си щяха да създадат семейство. Днес бихме осъдили този брак като твърде ранен, а нея порицали, че си похабява живота много бързо.

Но ако това ни се струва скандално, какво да кажем за небесното посещение и вестта, че тя ще трябва да забременее, но не от мъжа си? Позор! Трябва да я убият с камъни! А тя въпреки нашите очаквания се съгласява. Дали защото не обича Йосиф? Не! Тя обича годеника си, но Бог обича повече. Затова, когато чува благодатната вест, че ще стане майка на Спасителя, не може да се въздържи и казва: „Ето, Господнята слугиня, нека ми бъде според както си казал“ (Лука 1: 38).

Подобно на Мария, вече сто и четиридесет години вестник „Зорница“ не може да се въздържи да не изявява Божията правда в нашия малък свят. Спорим с властта понякога, спомняме си за герои на вярата, напомняме на Църквата за важността на исторически духовни практики като Великия пост. Искаме да покажем, че сме проводници на Божието слово, изявители на живота, който ни е даден свише. Заставени сме от неустоимата Божия благодат да пръскаме зарите на евангелието в мрака на греха.

Радваме се, че в този път не сме сами! Ние сме заедно с вас, читателите и разпространителите на вестник „Зорница“. Вярваме, че само заедно ще можем да устоим на призванието си да споделяме Божиите истини.